23 d’agost 2009

Temors sobre aeronàutica i sobre noves renúncies

Ahir, de refiló, vaig llegir al Gente de la Safor que es preparava un aeroport per a les Comarques Centrals Valencianes. Solament havia pogut llegir el titular i la notícia molt per damunt. Però el desassossec de l'enfocament m'acompanyà bona part de la nit.
Feia uns mesos alguns empresaris, de la mà de Fernando Mut, havien presentat la iniciativa d'un aeroport a la Safor. L'aeroport de la Safor, una altra magnànima obra, que per falta d'espai podria acabar anant ubicat a la Vall d'Albaida. Junt a la proposta, evidentment, s'adjuntaria una zona de desenvolupament que podria incloure, a banda dels angars i els aparcaments oportuns, una zona considerable urbanitzada, un parc tecnològic o polígon industrial -en funció del grau d'entusiasme que us cause-, una mostra sobre l'automòbil -el repte pendent del regidor d'Urbanisme gandià-, etc.
Hui, per fi, ja tranquil a casa, he pogut pegar-li una ullada a l'edició digital. Efectivament, es tracta d'una iniciativa, si no igual, molt semblant a la que va aparèixer fa uns mesos a les planes dels diaris. Sorprén la poca informació en els mitjans sobre la iniciativa, en un moment en què, si fem cas a la notícia, Ciudad del Aire lo tiene todo a punto para que cuando la administración autonómica regule el tema aeronáutico -posiblemente en septiembre- presente definitivamente. Sorprén, perquè no, el toc excessivament optimista de la notícia.
Es deia fa uns mesos que Alzira aspirava a tenir un aeroport; la Safor -sense territori per consumir ja-, també. Perquè, clar, el turisme i totes estes coses... Uns arguments -com el del bulevard que acabarà soterrant la marjal de Gandia- que no serveixen sinó per carregar-se un territori entés com el negoci d'uns pocs, fins on puguen. Un territori, d'altra banda, que se suposa que és el lloc físic on arriben els turistes per disfrutar del seu esplai.
Sorprén, finalment, com ha eixit a la llum la notícia: que ens aparega a les pàgines d'aquest setmanari i que es contextualitze a les Comarques Centrals ens fa recelar més que alegrar-nos. Primer que res perquè no és la primera vegada que s'avancen idees i projectes des de la publicació per veure com reacciona la població; o, el que és pitjor, per anar preparant-la.
Solament és una intuïció -em puc equivocar- però la utilització d'aquest “neotopònim” em desperta temors al voltant de si serà cert que l'esquerra -la pseudoesquerra- ha renunciat de nou i a acceptat abanderar aquesta iniciativa.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

O siga, que tornen. Tranquils... des de Benicolet podrem anar a Gandia amb avioneta (i això és tan bonic...) Bon dia... i que Déu ens agafe confessats.