21 de març 2012

Migrem a wordpress. Veniu?


Com si fórem un au, migrem, és a dir canviem d’un sistema de gestió de blogs a un altre. En este cas, de Blogger a WordPress.
Els motius, diversos: feia uns mesos que n’estava més familiaritzat amb aquest darrer; WordPress ofereix solucions i eines atractives per presentar la informació. No sé ben bé si el detonant o l’excusa, la darrera decisió de Google d’establir el domini .es, sense més. Vicent Partal, director de Vilaweb, en reflexiona a l’editorial del mitjà, que també es va fer ressò de la notícia, i la remor que va produir al llarg del cap de setmana:
“Fa temps que Google mira de potenciar els seus portals locals per poder tenir un índex de penetració publicitària més alt en molts països. A tal efecte té una arma molt poderosa: readreçar el tràfic global als tràfics locals. També pot ser que vulga controlar millor des d’on s’escriu cada bloc per a aplicar-hi les lleis locals”.
El cas és que ja feia temps que volia provar-ho. La manca de temps, la incertesa sobre el manteniment de les dades, etc. m’havien frenat. Ara, però, aprofitant el foc purificador de Sant Josep. també renovem el projecte: comence amb el blog, que és continuació de l’anterior, perquè m’he endut al darrere totes les entrades i comentaris.
Val a dir que se n’han quedat alguns pel camí, de comentaris: els de les darreres entrades, ja em perdonareu el qui els vau fer. Crec que no hem perdut cap més llençol. Espere saber aprofitar la renovació per donar-li un nou aire, per mostrar moltes altres vessants que no m’havia acostumat a ressenyar i per convertir-lo en una eina útil de treball diari.
M’acompanyeu en la migració? Si cal, vos ho recomane, aquest nou sistema de blogs. En qualsevol cas, espere que continueu allà.
El deixaré una temporada curta, però prompte tancarem este blog.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Jordi, no tot està perdut amb això del com.es. sinó mira la meua web

http://ombraiclaror.blogspot.com/

Si vols recuperar el .com has de segur les indicacions que diuen en aquesta web http://caballe.cat/wp/com-evitar-la-redireccio-a-bloggercomes/

Anònim ha dit...

Pero cal fer-ho blog a blog; i anar dient-ho als usuaris. Crec que tocava tirar pel recte i canviar. I que s'ho facen mirar...