09 de març 2008

Un nou blocaire vell (vull dir, clàssic)

Ací vos passe el blog de Josep Pla. Sí, ho heu llegit bé; des de no fa massa, el Quadern gris el podem seguir, dia a dia, a un blog creat expressament. Podeu anar-hi des d'ací.


8 comentaris:

José Mª Peiró ha dit...

Ets un "crak"! Com et vas assabentar
d'este quadern digital?
Sobre tot gràcies.
N'hi han lligams molt interesants.
JM

Carlos V ha dit...

Es molt interessant el Josep Pla, el que mai acabaré d'entendre bé és com aquest home era un admirador de Franco... tan inexplicable com lo de la victoria per majoria absoluta del PP a València. Iker Jimenez tindria que investigarho

Jordi Puig ha dit...

És inexplicable que fóra de dretes? O és inexplicable que, sent un excepcional escriptor, fóra de dretes?

Tens en compte bona part de la literatura catalana?

Carlos V ha dit...

Trobe inexplicable que una persona amb cultura e inteligència siga de dretes, pq per a mi tindre idees intolerants i no respectuoses amb la llibertat de cadascú, insolidaries i que no busquen el bé comú es un fenòmen que mai entendre. Es suposa que la cultura deuria ajudar a les persones a compendre millor el món per millorarlo, i amb les dretes mai millorarà (deixant a banda les butxaques de l'esgèsia i els empresaris)

Jordi Puig ha dit...

Aquest fenomen no és nou; de fet, crec el menyspreu de l'esquerra cap a la dreta, considerant-la ignorant, és un dels factors que no ens ajuda a reeixir en el nostre projecte de societat, i molt menys en el polític.

Si, està bé això que dius, jo també crec en la cultura com a motor alliberador però, com deia aquell, "la lectura dels clàssics tampoc ens fa millors persones".

José Mª Peiró ha dit...

Ja ho deia mon pare: "no té res a vore un erudit amb un savi"...
Podem extrapolar que l'acumulació "per se" de coneixements no ens té per que fer més lliures, mentre que la cultura en el sentit més ample i digne del terme sí que ens fa més lliures (també als deretans, i per supost, també als que no són ni d'un costat ni de l'altre). La cultura és patrimoni universal, vaja!

JM

Anna ha dit...

Hola.
Gràcies. Tan sols puc dir-te això: gràcies.
Vaig descobrir al teu blog l'existència d'este blog, i n'estic ben agraïda; ja ho veus. Tan sols em resta dir, gràcies.
Salutacions

Jordi Puig ha dit...

Igualment. Moltes gràcies per la visita i l'atenció. Continuem llegint-nos.

Una abraçada.