25 de febrer 2008

I tornen...

Torna-li la trompa al xic! Ja estem una altra vegada amb Sant Jeroni i amb els desigs de fer d'ell un complex termal-sanitari, evidentment amb la seua macrourbanització. Si realment se'n preocuparen...

Però, en aquest cas, per a reblar el clau, què és el que volen per a la nostra agricultura? no us perdeu, perquè no té desperdici.

Per a més detalls, us pegue la notícia d'Infosafor:

Ròtova insisteix a ubicar un camp de golf a l’entorn de Sant Jeroni

En la caracterització del projecte, l’exdiputat de turisme va indicar que també s’hi inclourien camps de cítrics, com “meres relíquies d’un passat agrícola dels municipis circumdants”.


L’alcalde de Ròtova, Antonio García, insistí aquest cap de setmana en la necessitat de construir un camp de golf en l’entorn del monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Ho feia en declaracions a la Cadena Ser, durant la celebració del porrat de Sant Macià. García vol prendre com a punt de referència del projecte el monestir per a desenvolupar un complex que inclouria una macrourbanització de baixa densitat, amb una oferta “deportiva i sanitària”.

L’alcalde del municipi es va esplaiar en la descripció del projecte tot i que no hi ha cap proposta presentada a la resta de municipis. En la caracterització del projecte, l’exdiputat de turisme va indicar que també s’hi inclourien camps de cítrics, com “meres relíquies d’un passat agrícola dels municipis circumdants”.

No és la primera vegada que Garcia llença la idea de crear aquest complex. De fet, en anteriors ocasions, va rebre l’oposició de grups polítics, socials i de l’Ajuntament d’Alfauir.
L’alcalde també ha rebutjat la intenció del president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, també del Partit Popular, de crear una marca que aglutine tots els municipis de la comarca, sota la denominació “Safor”, ja que argumenta que no es coneix fora del País Valencià.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi, a mi no em sorprén res...després d'un entorn trencat per un polígon industrial què t'esperes? quina llàstima de terreta que tenim!

Anna

Anònim ha dit...

Això dic, què quina llàstima!
Salve-se qui puga i vullga !

José Mª

José Mª Peiró ha dit...

Tornant al "post" estàvem pensant que per a cultius relíctics per la contornada, "que haberlos haylos", i esperem que una digna representació puga salvar-se de l'abandó, l'ignorància, el "portland" i l'asfalt amb la Custòdia de l'Ecomuseu, per exemple. Meres meravelles com ara les nyespleres, serveres i sorollers, això sí que són relíquies d'altres temps agrícoles.

Per cert, que a terra nostra hi tenim una relíquia de la que ens queden cuatre roglades i arbres aïllats a les muntanyes de la comarca de la Safor: es tracta del pí marítim o rodeno (Pinus pinaster) que casualment, constitueix una "regió de procedència" anomenada precisament la Safor i coneguda fora de les terres valencianes per tot@ forestal@ de pro de la resta d'Espanya ;)

José Mª

Anna ha dit...

La història que mai acabarà...
Però ja se sap. la victòria ens sorprendrà si la continuem buscant.
Eixa victòria té nom de dona, s'anomena Isaura.
Salutacions

Jordi Puig ha dit...

José M., eixes rotglades de pi les hem de conservar; ja no hem arribat, crec, a salvar els oms (per la grafiosi) però no hem de permetre que passe el mateix amb la nostra agricultura.

Gràcies pels ànims, Anna. Si et sembla bé, t'afegisc.