04 de maig 2009

Una glopada d'aire fresc


No hauria de ser-ho però, de fet, la visita de Xavi Castillo -amb l'obra Con la iglesia hemos topao- és una mena de glopada d'aire fresc a Ròtova. No hauria de ser-ho perquè, en un país normal, l'actuació d'aquest alcoià seria un esdeveniment més en una programació cultural més nostrada que no l'actual; però ni aquest país és normal ni Ròtova té una programació cultural on predomine l'oferta valenciana. L'actuació havia esdevingut, no ho podem amagar, tota una acció valenta i fora de lloc en un poble de pors, censures i molta propaganda. I Xavi no va decepcionar ningú. L'aforament, de gom a gom. La meua felicitació més sincera als festers de l'Aurora de 2009, que són qui l'han contractat i dut a Ròtova.

I què dir del lloc on va actuar? Des de dalt de l'escenari del cinema Cervantes, Castillo mirava al sostre les taques d'humitat, les escletxes, les parets abombades... I en feia bromes; però tots sabem que açò és un assumpte que va més enllà de qualsevol mena d'acudit superflu: "i ací actua la banda?", es preguntava. Tot seguit, imitava els músics, engolint saliva i entrant a assajar com si anaren al front. Feia uns dies que nosaltres també havíem incidit en el mateix problema. I, per això, hem presentat una proposta perquè destinen el fons del “pla Confianza” a la seua consolidació i adequació per fer d'este vell cinema Cervantes una Casa de la música com es mereix el poble i la banda.

Això, o cridem el capità moro d'Alcoi i que ens diga: “això ho pague jo!”.

5 comentaris:

ValldignaDigital ha dit...

Article reproduït

salut

DE TOT UN POQUET ha dit...

Haguera anat dissabte a Ròtova. M'havia compromés d'assistor diumenge a l'Olleria per tal de vore el que fa sobre Reis i bufons... una meravella. I que els festers de l'Aurora el duguen a un poble com Ròtova és per traure's el capell (igual és que la imatge que m'arriba del poble ée diferent a la que realment teniu)... SORT!

Rosella ha dit...

ei, jordi, el dia 15 maig "A manta" presenten el seu CD a València (Ca Revotla) amb un muntó de col·laboracions ,entre elles jo...si t'abellix acostar-te...

Jordi Puig ha dit...

Valldalbaidí, quina imatge en tens? M'interessa, perquè costa tenir-ne una visió objectiva vivint el dia dia :P

Rosella, no et dic que no! Ho intentaré però no puc assegurar res. Darrerament, mai puc fer-ho.

Ara que vaig a dormir, me'l posaré -solc botar la primera cançó-.

Anònim ha dit...

Més raó que un sant. Quan fa més de 20 anys anàvem a assajar ja es parlava de rehabilitar però el temps ha passat i l'interés demostrat és nul.

Sembla que cultura es fer una enorme paella o un sopar de germanor però la música és cultura, també la del músics anònims que, robant hores al dormir, van a assajar amb il·lusió.

Espere que algú pense en rehabilitar

Un antic músic lluny ja del poble