16 de maig 2010

Un catàleg patrimonial per a Gandia. Pa què?

El Levante ens ha anat subministrant, amb el ja tradicional tamís a què ens acostuma, informació sobre la recent aprovació del catàleg de béns patrimonials a Gandia. Primer que s'anava a aprovar per fi el que seria el més ambiciós catàleg fins el moment. Semblava que la cosa no pintava mal. En un segon lliurament destacava que solament el BLOC havia presentat al·legacions.
Ara, mentre llegisc preocupat la nota que ha tret Arc de Mig Punt, em quede bocabadat de com es poden fer passades d'aquesta categoria: l'Ajuntament de Gandia ha fet un “treball d'escola”, amb 25 o 30 elements per protegir, i deixant al calaix el catàleg ja acabat que tenia des de l'inici de la legislatura. Jo m'incloc entre els qui no he consultat el catàleg i, per tant, la meua opinió al respecte s'hauria de bastir de partir de les poques notícies aparegudes a la premsa. Per això, la meua gratitud al treball constant de la gent d'Arc de Mig Punt, que ens aporta un poc més de llum al respecte. Una informació que, lamentablement, no arribarà a la major part de la ciutadania de Gandia. Per això i per molt altres motius, em sent orgullós de formar part d'aquest grup de persones.
Ara, evidentment, apareixeran els de sempre, els anònims també, a criticar -quan no a insultar-los-, solament per haver-ne opinat. No importa que des d'AMP moguen alguna raó, no importa el patrimoni; del que es tracta és de seguir consignes de manera cega.
Ara, de nou, el BLOC serà responsable de l'acció del PSOE i Plataforma de Gandia. Hi ha moments en què ja cansa escoltar certes psalmòdies: “Donde estaba...? Porque no hizo en su día...? Que poca vergüenza; solo saben criticar...”. Estalvieu-me eixos “raonaments”. Estalvieu-nos la vergonya aliena. Dediqueu-vos a demanar el vot, senzillament. O dissimuleu, dissimuleu una postura crítica i justa i preocupeu-vos per això: pel patrimoni.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

espere que algun dia, aquesta banda de malbaratadors de la nostra infraestructura històrica i cultural bàsica, el patrimoni, deixe de governar Gandia, perquè el que estan fent és un desficaci.
Salut
el teu amic ballaor R.

Anònim ha dit...

Que capullos! Només arbres, al catàleg d'arbres i arbredes singulars protegides de Gandia (gestionat per gent amb un poc més de seny), hi ha 27 i 6 arbredes que tot junt sumen, aproximadament 120 arbres...i ara possiblement s'ampliara...en teoria cases a la nostra ciutat hi ha moltes més que arbres i antigues i singulars, sens cap dubte moltes més que 25...són uns miserables...Ànims amb tot i amb el blog, company!