21 de gener 2011

El canvi necessari. El canvi que comença


El passat divendres, 14 de gener, va ser un dia molt especial. Compromís per Ròtova es presentava en societat, en públic. Un acte senzill, amb molt de calor, amb moltes mostres d'estima i suport, un bon acte per començar a fer visible el treball que vam començar a fer fa més d'un any i que, ara, és la porta per on volem que s'incorporen moltes més persones.

Dels inicis públics d'aquest Compromís, m'agradaria fer algunes breus valoracions. La primera d'elles que era un acte necessari. I la gent ho va percebre de seguida. Era un acte necessari, entre altres coses, per fer-ho normal; per convertir els actes que tenen a veure amb la vida política del municipi en una cosa normal, propera, abellidora i participativa.

Era necessari per proposar de manera explícita allò que molta gent comenta al carrer: la necessitat de poder crear un alternativa realment viable i il·lusionant a l'actual govern municipal.

El segon dels raonaments té a veure amb el treball i el sacrifici que hem d'invertir per poder dur a terme el projecte de Compromís per Ròtova. Nosaltres ens posem a la disposició de les veïnes i veïns del municipi. I ens cal que cadascú aporte el seu granet d'arena i anar sumant, sumant, sense excloure ningú, començant per aquells que senten més necessari eixe canvi.

De motius per a eixe canvi en tenim abastament: un poliesportiu per acabar, un frontó que no està en cap lloc; unes escoles velles que s'han quedat com un pàrking; una urbanització del municipi que no ha estat ben acceptada socialment; l'excessiva il·luminació de la carretera; i sobretot, un cine, que han deixat caure. També una casa de la música que esperem i un centre polivalent que no s'acaba.

Per eixos i per molts altres motius, treballarem des de hui mateix, com ho hem estat fent estos mesos; i ens enforçarem per meréixer-nos la vostra confiança i el vostre suport.

Ara, solament ens queda donar les gràcies. Donar les gràcies a totes i tots els qui vau vindre a l'acte, els i les qui ens heu donat el vostre suport, els qui heu aportat alguna idea o suggeriment; els qui ens heu aconsellat com fer bé les coses. Als qui ens heu demanat paciència, als qui ens heu recomanat trellat i seny, que són els ingredients necessaris per tal de poder fer front a un projecte tan important com gestionar un municipi i poder aportar les nostres idees des de l'Ajuntament, a partir del proper mes de maig.

Hem fet el més difícil: canviar de mentalitat i anar a per totes. Per això mateix, el canvi comença hui mateix, si voleu, si volem. Perquè, com déiem, el canvi solament es pot donar des del dia que creiem en ell. I eixe canvi, a Ròtova, no és possible o impossible, com deia la cançó; és necessari.

Publicat a 7 i 1/2 Notícies.