24 de març 2011

Ròtova 2.0?

A l'Ajuntament de Ròtova sempre li ha agradat vendre una certa "política participativa". Per eixir a la premsa, més que res. A pesar de l'Agenda 21 -que va començar com va començar i ara mateix està aturada-, a pesar de la bústia ciutadana -qui de Ròtova s'ha enterat?-, a pesar de tantes coses... D'altra banda, crec que a estes altures no val quasi ni la pena parlar-ne. Si pensem en participació, més enllà de la situació actual, hauríem de:
- millorar l'edició del BIM RIURAU, i convertir-lo en un mitjà de les associacions i el veïnat.
- tenir una web en condicions, que admeta comentaris i que tinga actualitzada la informació municipal.
- tenir un fòrum de participació ciutadana.
- fer més transparents i propers els períodes d'exposició pública. Crec que encara no han entés que una al·legació és una aportació d'un veí o veïna. I, diga el diga l'al·legació, el procés és molt positiu.

Estes i moltes altres propostes les estem incloent al programa electoral. Què us semblen? Quines en teniu vosaltres. El primer pas del canvi el donem ja. Des de Compromís per Ròtova, estem a Facebook -on estem recollint bastants opinions vostres-, a la web i, des d'esta setmana, a un portal de participació denominat "Ròtova, entre totes i tots". Activeu-vos i aporteu les vostres idees.
Som conscients de la limitació de la xàrcia per a arribar a tota la població; la millor política 2.0 que podem fer és continuar parlant amb la gent, cara a cara, amb il·lusió i escoltant-la.
(Dir allò de "porta a porta" em sona a eslògan barat. #perdoneu però algú ho havia de dir).