05 de novembre 2011

Votar amb un somriure

Arriba la campanya, de nou. De moment, pel que sembla, el seguiment de la gent està essent mínim; les audiències així ho marquen. Els missatges, també, sota mínims. El debat, inexistent. I, pel que sembla, les enquestes han mostrat un resultat complicat de capgirar.
L'atur, que marcarà un final de legislatura -i tota la propera-, ha engarrotat la gent. L'ha paralitzada. I no és per a menys.
Ara ja els grans partits ens han inundat ja amb el seu missatge. A la televisió, als carrers, blanc i negre, un i altre,
Jo solament us faig quatre línies per a dir-vos que hi ha opcions més enllà de les dues grans superfícies polítiques. Solament perquè recordeu quantes vegades vos han promés el tren Gandia-Dénia, el rescat de l'autopista (des de la Generalitat), un millor finançament per al País Valencià, una televisió sense fronteres, etc. Quantes vegades han tingut l'oportunitat... i no ho han fet. En eixos i en tants altres temes.
Jo solament us escric quatre línies per a demanar-vos que no voteu amb la por (com ens diu el PSOE), i que no voteu amb el nas tapat (acceptant les retallades del PP). Vos demane que voteu propostes, en clau valenciana, democratitzadores, solidàries... i amb un somriure a la cara ;) .

2 comentaris:

Jesus Eduard Alonso i López ha dit...

És d'agrair l'esforç que fas i que feu alguns per buscar maneres més sinceres i properes de fer política.
Sort i endavant!

Maria Josep Escrivà ha dit...

Totalment d'acord. Aquesta "sinceritat" o honestedat, aquest "compromís" ètic amb el que un fa, que avui pareix que és de blandengues, i d'idealistes, és de les poques coses en el panorama sociopolític que, almenys a mi, m'oxigena d'esperances. Ara, no ha de ser només una esperança abstracta, perquè d'això se n'aprofiten els que dominen la palestra. Hem de demostrar amb gestos i accions que ho volem fer possible, i que no volem deshonrats i xupòcters que ens governen.
Una abraçada d'agraïment i de suport.