01 de març 2012

A eixe petit teatre... (ara, la transició)

Contava l'altre dia Joan Muñoz, director del Teatre del Raval (Gandia), a una entrevista al diari Levante-EMV, que les persones adultes, quan tornen allà després d'haver anat amb l'escola de menuts, veuen un teatre petit, res a veure amb aquell espai que tenien imprés a la retina de l'infant. Potser és així. Ho heu notat vosaltres això?
Ara no passa per un bon moment; bé, el món del teatre, i de la cultura en general, no el passa. Però Pluja continua la seua tasca humil i constant. Sense servilismes, i amb projectes ambiciosos i seriosos.
D'altra banda, el teatre, i per això ho escrivia ara, sembla que és marc d'alguna cosa més. Va ser un indret on la cultura de la transició gandiana va poder expressar-se. I, sense interrupció, des que obrí les seues portes, s'ha solidaritzat amb tot tipus de causes justes, tot i que no anaren acompanyades d'honors i guardons. Ara les acitivitats del 15-M també tenen cabuda en ell. A pesar de les dificultats. Alguna cosa passa allà dins, alguna cosa. Ara ens titllaran d'assenyalar-los, són els qui porten cua!. De moment, solament volia fer-me ressò de les últimes activitats programades per l'assemblea Safor-Valldigna allà mateix (cliqueu sobre la imatge per ampliar-la). Jesús ja ho ha anunciat, i ho pot fer molt millor que jo, al seu blog. Crec que val la pena aturar-se i reconnectar amb la denominada transició, difícil transició, del nostre país.
Solament això, quatre ratlles per penjar-vos el cartell de les activitats i dues traces de l'ambient que hi percep; perquè l'admiració per la seua trajectòria la guarde a un calaixet, discreta, com aquell pati de butaques que estos dies tornareu a omplir.


1 comentari:

Jesus Eduard Alonso i López ha dit...

En efecte, Jordi, un petit gran teatre. Amb una llarga tradició que tu mateix vas allargassant.