23 de febrer 2009

Un porrat "sostenible", simplement

Este cap de setmana passat ha tingut lloc a Ròtova el porrat de Sant Macià. Este any l'havien presentat com el "porrat sostenible", un fet que de he de confessar que, des de fa unes poques setmanes, m'havia intrigat. Però, què volia dir fer un "porrat sostenible"? En què anava a plasmar-se? 
Ben aviat la programació i alguns articles a la premsa m'han anat resolent els dubtes. No és que el porrat fóra sostenible i amb una despesa moderada; no és que estiguera dissenyat per tal de fomentar l'estalvi energètic. Tot es reduïa a una carpa on es programaven xerrades sobre medi ambient. Es tractava de les xarrades, simplement. Han confòs un "porrat sostenible" amb un porrat en què es parla de sostenibilitat.
I, encara més, perquè les xerrades parlen d'una sostenibilitat tan agafades per pinces? Vull dir, perquè plantegem unes exposicions com les podria haver fetes l'Ajuntament de Majalahonda? Perquè no parlem de sostenibilitat en clau local? Perquè no unes exposicions que plantegen reptes per a la sostenibilitat municipal? 
I, encara més, perquè no un pla de sostenibilitat no circumscrit al porrat? Perquè no per al municipi, en compte de reduir-ho a unes exposicions en castellà en un dia de festa, on aquestes, a més, passen desapercebudes?
Era això el porrat sostenible? 
Es tracta, en definitiva, que ser sostenible està de moda i mola que et diguen que eres sostenible. Cal pixar ben alt, també en el tema de la sostenibilitat.