23 de novembre 2009

Punts de trobada

Més punts de trobada. Hui el Levante duu una entrevista a Bernat Joan, membre d'Esquerra i secretari de Política lingüística del govern català. L'entrevista a aquest sociolingüista m'ha agradat i deixa entreveure que, a poc a poc, la gent va donant passes d'apropament entre les formacions d'esquerres.
La necessitat de treballar des de la realitat actual, l'oportunitat d'aprofitar entitats com l'AVL, la creació d'un projecte de base que s'articule amb la ciutadania del país... són temes interessants i estratègics que cal plantejar per no quedar-nos en la baralla estèril. No anàvem tant errats, aquest és el camí!
Potser em sobra alguna pregunta del periodista; però cap entrevista és perfecta. Com en altres ocasions, s'intenta donar la visió que ACPV és l'únic referent del valencianisme cultural; i, deixant de banda el paper meritori que hi juga, aquesta versió empobreix el panorama real: la societat valenciana té molts més punts de creació, d'edició, de treball, etc. que dia a dia projecten i construeixen el país. Des de les petites associacions, els centres comarcals d'estudis, les editorials, els moviments com Escola Valenciana, les agrupacions de teatre, els músics i un llarg etzètera. Tenim una país que hem de traure a la superfície i fer visible, per mostrar en tots els seus matisos, un país present i que ja es projecta al futur.