El projecte d'ecomuseu vol recollir l'escala de valors dels veïns de la vall, les seues preferències al voltant del patrimoni, les principals necessitats culturals i el model territorial de vall que desitgen; i arribar, en definitiva a concretar aquests valors en un conjunt de projectes al voltant del patrimoni cultural, natural i sentimental dels habitants de la vall.
El mapa de què parlem "no és solament una fotografia del territori, ja siga extés a detalls que no solen portar els mapes o els llibres oficials, o de les històries a què estan unides. El mapa inclou també el procés amb què es fotografia. Per això, caldrà que siga construït de forma participativa, perquè també es tracta d'un mètode de creixement col·lectiu i d'autoformació del grup que hi treballa".
El mapa està fet per ells, pels habitants dels cinc municipis, a partir d’enquestes a la població local, tallers, activitats diverses, aquesta viquipèdia, etc. Indica el camí que ha de seguir l’ecomuseu en relació a la vall i l’acoblament dels seus projectes al pensament i els desitjos de la gent que l’habita. Amb aquesta acció s’estaria complint un dels principals objectius de l’ecomuseu: posar en mà dels veïns les decisions entorn al seu patrimoni.
Durant l’estiu de 2007 es va fer una primera campanya d’enquestes i actualment s’estan redactant els primers esborranys del mapa. Es tractarà d'un mapa en format de document a banda de la versió cartogràfica.
L'objectiu de la iniciativa és crear una mena d'enciclopèdia -o mapa- participativa, on tots i totes vosaltres poseu el vostre granet d'arena. Tothom pot participar en la redacció del mapa de comunitat. De fet, us animem a fer-ho, tot i seguint algunes intruccions.
El mapa de comunitat funciona com una viquipèdia. Allà mateix, doncs, trobareu consells i passos per a l'edició en aquest format.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada