04 d’agost 2010

Sí, ací estem, amb tots els respectes

L'alcalde manté una actitud extranya amb certes associacions del poble. Segons va confessar a la Cadena SER, tenia la sospita que el BLOC havia estat manipulant “certes associacions del municipi”. I, a més, de pas es felicitava que “el BLOC haja donat la cara per fi”.

Ací estem, sí! Efectivament, des de fa uns mesos ens hem presentat com a agrupació local del BLOC, i sembla que no els ha sentat massa bé. M'havien advertit que quan donara la cara intentaríem partir-me-la, i que eixes coses van amb la política; ja hem començat amb les primeres cortesies. I vaja per davant, com ja hem dit en alguna ocasió, que la nostra mirada crítica va focalitzada sobre unes actuacions més que qüestionables -ja les anirem desglossant amb el pas del temps- i no sobre a cap persona. Ja s'ho farà qui no ho entenga així.

La sospita pública de l'alcalde, que creia ja aclarida per una conversa directa amb ell, ja em sembla més que lamentable. Puc entendre que a Ròtova estiga acostumat a que ningú li qüestione res, que ningú li tussa, però no ho puc compartir ni crec que això en democràcia es puga permetre. Les divergències, la pluralitat i, fins i tot, la crítica són una part consubstancial a eixa democràcia i a la participació ciutadana. A Ròtova, han de canviar moltes dinàmiques per arribar a tenir pràctiques polítiques més saludables.

Si han tingut algun problema amb alguna associació, ells s'ho sabran. I si l'han creat, que potser d'això es tracte, que miren d'actuar amb més cura i ho arreglen. El que sí que els demanem és que actuen de manera més constructiva amb totes les persones i associacions del municipi.

En eixe sentit, ens sentim d'allò més tranquils, perquè hem actuat de la manera més cauta i transparent possible. Potser no som polítics professionals però tampoc no ens volem dedicar-hi: la nostra vocació és la de tenir un pas temporal per ajudar en la mesura de les nostres possibilitats el poble de Ròtova. Per a nosaltres, la política és una ferramenta, no un mitjà de vida. L'esquerra sempre hem estat més que escrupulosos en la independència dels moviments socials; per això, som crítics fins i tot amb nosaltres mateixos. La dreta, en eixe sentit -dins i fora- no ha mirat mai pel, i ha utilitzat o ha tombat les associacions segons la seua conveniència. I, clar, ara creuen que tots som com ells.

Jo no em sent ofés quan sent eixes declaracions. Simplement em sap greu per eixes associacions -ja sabran ells a qui es refereixen- a qui insulta amb eixes “sospites”. I em sap encara més greu si, després de dir-la, es creu ell mateix la mentida.