16 d’agost 2011

Un parell d'articles sobre la futura (?) planta de transferència

De vegades la legalitat no coincideix amb la transparència. Els veïns i veïnes de Ròtova ho sabem bé. Aleshores, els ciutadans ens sentim tan indefensos com quan es cometen 'il·legalitats". Ací vos deixe un parell d'articles d'opinió que han aparegut a Levante -un poc retallat- i a 7 i 1/2 Noticias., tot just la setmana que hem presentat les al·legacions a la llicència ambiental de la planta de transferència. Podeu acabar-los de llegir a la pàgina de Compromís per Ròtova.


La llei, la transparència i el fem
(Levante-EMV)
A estes altures el debat sobre l'arribada de la planta de transferència a Ròtova podria mantenir-se des de diverses perspectives: hi haurà olors i molèsties, o no; impedirà l'arribada de noves empreses al polígon; i, també, perquè no, pot haver debat entre els qui desfensen la legalitat i els qui defensen la transparència, encara que resulte paradògic. I és que, en principi, en una democràcia, una cosa hauria d'anar lligada a l'altra.
A l'alcalde li encanta recordar que el procés ha estat legal, “conforme a llei”. Perquè qui fa la llei també sap totes les trampes; i ens hem acostumat a buscar-li els forats per poder fer-ho tot més ràpid, més còmode, més “senzill”, seguint “la ley”.
(Llegiu-ne més)


La planta de transferència de Ròtova, com a botó de mostra
(7 i 1/2 Noticias)
Tornem amb la planta de transferència. Ja hauran llegit i escoltat vostés moltes coses. De les últimes, el passat dimarts 2 d'agost, quan l'alcalde de Ròtova va contestar Compromís per Ròtova, perquè des de l'agrupació li havien demanat que recollira l'opinió de la gent per decidir si la població havia d'acollir la planta de transferència.
I és que, segons l'alcalde, en declaracions a la Cadena COPE, “el procés de recollir firmes seguit per Compromís no està duent bons resultats pel que no tenen la suficient força com per generar crítica”.
Des de Compromís ens han sorprés unes declaracions com estes, que denoten un menyspreu pels veïns i per les opinions que puguen tenir. Creiem que un alcalde ha d'estar a una certa altura i actuar i fer declaracions de manera responsable. De fet, ell no n'ha agafat cap: no ha pres cap opinió del carrer, perquè està aprovant el projecte sense consultar ningú.
(Llegiu-ne més)