22 d’agost 2011

Una unitat didàctica sobre Enric Valor

Hui, si encara visquera, Enric Valor haguera complit 100 anys. La Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament en Valencià #1entretants n'havia organitzat un homenatge en xarxa (#100anysdevalor).
Al llarg del matí m'he capficat un poc, perquè no sabia què podia aportar jo que fóra realment interessant al voltant d'Enric Valor. Coneixeu -o podeu trobar a Internet- la seua obra ben relacionada. I estan les biblioteques i les llibreries... I deixe ja de dir impertinències.
A la fi, he obert el blog perquè, entre una cosa i l'altra, he vist a la prestatgeria La unitat didàctica d'Enric Valor, editada per Acció Cultural aquest mateix any, si no vaig errat. I potser això sí que caldria esmentar-ho. Els autors són Joan Iborra Gastaldo i l'incombustible 'goletaire' Rafael Campos; les il·lustracions han anat a càrrec de David Marqués.
Humil en el format però rica en intencions, la unitat didàctica inclou una introducció sobre la vida del castellut i fragments de la seua obra, a partir dels quals es proposen activitats diverses, que van des d'endevinalles, encreuats fins a qüestions de geografia. La unitat didàctica també inclou recomanacions d'enllaços a la xarxa així com una relació de la seua obra.
Supose que Acció Cultural la deu poder proporcionar.

2 comentaris:

José Mª Peiró ha dit...

Interessant, Jordi, m'ensenyaré més d'aquest homenot que dirien per altres terres, ...; per cert, per ací, per la seva Diània com ho diria ell o un altre aborìgen, quin sinònim es podria gastar...?
Seguirem trescant les geografies que ell descriu, és el nostre reconeixement i estima per sa terra i per ell mateix...

José Mª

1entretants ha dit...

Moltes gràcies per participar a l'homenatge a Enric Valor! Salutacions!