"Gandia comprará a las constructoras viviendas a precio de VPO para alquilarlas". És la notícia de portada de hui, de la secció Safor, a Las Provincias.
Quan el govern gandià havia previst una mesura similar per a persones que es trobaven en dificultats econòmiques el primer que vaig pensar és que una mesura que, en principi, podia resultar quasi miraculosa, se li podia tornar fàcilment en contra seua. Perquè? Es tractava d'adquirir l'habitatge de les persones que no podien pagar les hipoteques i continuar llogant-los-les. Estem parlant d'una ciutat amb més de 80.000 i no sé fins on pot arribar aquesta mesura, més enllà de casos puntuals, i més en la situació en què estem. Però, tot i això, molt bé.
Però, ah peixet, ara resulta que les constructores no poden donar eixida a l'estoc d'habitatges que han construit i la cosa està més que parada. El regidor de Territori i "sostenibilitat" diu que vol " dar una salida a determinadas constructoras que, a raíz de la crisis inmobiliaria, se han quedado con viviendas sin vender". I és que segons ell, "el Ayuntamiento tiene la obligación de aportar soluciones, ya que alrededor de un 15% de la actividad económica de la capital de la Safor se sustenta sobre este sector".
Eixe és precisament el problema: que el 15 % de l'activitat econòmica gandiana (un 15,diu ell) es basa en el sector de la construcció. Aquesta és la situació anòmala que s'ha anat creant en aquest país. Que un sector haja monopolitzat l'economia valenciana, alentat pel govern autonòmic, duu a situacions de crisi com la que vivim actualment. Tothom ha invertit durant anys en la construcció, fins i tot moltes empreses de sectors diversos, que haurien d'haver dedicat els seus beneficis en la pròpia modernització.
El fet que no es venguen tants pisos i cases com fa un parell d'anys, siguem clars, no és una situació extranya, perquè el que no tenia ni peus ni cap era aquell ritme accelerat de consum del territori. Com a avantatge per a l'Ajuntament, sembla que les comprarà preu de VPO. Vaja, quanta generositat! També fora cas que haguera d'estar competint amb els preus del mercat!
I ara resulta que estos liberalistes que volien donar regna lliure al mercat de la construcció com a garantia del benestar de tots, s'han transformat en intervencionistes per a tirar-los una maneta a aquells que han construit més del que es podia vendre. En una situació difícil com aquesta, diversificar seria la millor aposta. Però no, quan els hagen tret els habitatges d'estoc, caldrà fer-ne de nou. I ara sí que ja no hi haurà parada, perquè ni la "crisi" frenarà el ritme de la construcció, mentre tinguen a "papà administració" que els compra els gelats que se'ls desfan entre les mans.
Solament falta que els constructors se'ns manifesten i ens diguen "ens cal més territori per urbanitzar!".
3 comentaris:
Ei, Jordi!
M'alegre de veure't! espere et vaja tot molt bé.
Amb aquest post tens tota la raó...la senyora alcaldessa d'Alzira sembla ser una d'eixes que diu que se li acaba el territori per urbanitzar, però ara ha caigut bon bac amb això de la crisi.
Una abraçada! Ens llegim!
Gandia! el govern gandià??
Però tu no eres de Ròtova? i tu no vius a Ròtova? ja valdria més que li prestareu alguna atenció a Toni Garcia.
No eres el portaveu del Bloc dels pobles de la vall de vernissa? existeix això com agrupació?
Calla, que és l'onada del Bloc contra l'alcalde Orengo coste el que coste...
Perdona'ls perquè no saben el que fan...
Això és una resposta en tota regla! Sí senyor.
Publica un comentari a l'entrada