25 de juny 2011

I, sobre la cendra, creixerà tot nou!

Esta setmana, el programa 'Medi ambient', de 9.2, s'apropa a Ròtova per parlar de l'incendi que el passat abril va cremar més de 1.500 h de la Serra Grossa. Ací teniu el vídeo:



Sentiments contradictoris entremesclats: una gran tasca d'anys del Centre Excursionista, un gran equip que treballa més que dignament a la nostra televisió, uns grans professionals que en donen suport; i, per l'altre costat, un incendi on van caldre més mitjans; la pèrdua, 20 anys després, d'uns paratges com el barranc d'Atanasi, de l'àguila de panxa blanca, de 1.000 exemplars de rates penades... Per acabar, una bonica banda sonora, del grup Atzucac. No sé què vos semblararà a vosaltres, és un còctel massa concentrat per a definir-lo. “Després del foc, la cendra encara crema... I, sobre la cendra, creixerà tot nou! Un poble que se sent poble mai es deixa véncer”.

2 comentaris:

Àngela ha dit...

Últimament tot sembla més cendrós, no creus?, d'un gris que, a poc a poc, ha anat intensificant-se. D'un gris o d'un blau?, no sé, és un to fosc, potser és gris matisat de blau,...

En qualsevol cas cal recordar, com deia Espriu, que malgrat tot "en la sequedat arrela el pi/ crescut des d'ella cap al lliure vent...". I lluitar per mantindre la llum entre tanta grisor emblavida. I fer crèixer el vert i el sentiment de poble, també sobre les cendres. Evitant, però, que aquestes siguen el negoci d'alguns. No es pot traure benefici d'un serra cremada, no es poden avivar futures flames.

http://crematsensefils.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Estimat Jordi

Fa denou anys (va ser al 92) que tot es va cremar. I com fa denou anys, tornarem a reeixir.

Ara és un moment dur però les ganes no es perden.

Una abraçada

Toni