02 d’octubre 2007

La nostra empremta ecològica

Ja fa un temps que vaig rebre un correu electrònic que m'animava a calcular la meua empremta ecològica, que es tradueix en anaitzar, pam dalt pam baix -açò no és exacte-, el consum de recursos del planeta que necessitem per viure. Ara una amiga me l'ha tornat a enviar i he fet la prova.

La meua empremta, si els càlculs no em fallen, és de 2.9. En comparació, diuen els resultats, "l'empremta ecològica promèdia a l'estat espanyol és de 4,7 hectàrees globals. Al món sencer existeixen 1,8 d'àrea biològicament productiva per a hectàrees globals per a cada persona".

Allò més alarmant, hi ha gent que en diria "curiós", és que "si tots els habitants del món viviren com vosté necessitaríem 1,6 planetes". No tenim prou amb el que tenim. Sincerament, creia que el meu consum era més o menys adequat. O siga, que anem per faeneta, que n'hi ha molta que fer. Molta de quotidiana. Viatges més controlats i consum energètic més raonable.
Us animeu a provar vosaltres? Per a qui desitgeu fer el test, que és en castellà, heu d'anar al següent enllaç: http://www.earthday.net/footprint/index_reset.asp?pid=8563653832546602

Qui ho organitza:
"Earth Day Network és l'organisme no lucratiu de les activitats mundials del dia de la terra.
Redefining Progress és una organiztació no lucrativa, independent de l'ordre públic situada a Oakland, California".