25 d’octubre 2007

Pintades o veus

Hi ha una ordenança en este poble que diu, entre altres coses, que no es poden fer pintades; que no es pot cridar pel carrer ni interrompre festivitats amb actes de protesta; ni dir “palabras soeces”. Per cert que la multa és de 30 euros. Poca broma!

Aquestes pintades me les han enviades per correu electrònic, i la veritat és que em sembla un miracle que les hagen pogut fotografiar. A mi m’agrada aquest poble sobretot perquè és el meu. Però, tot i això, no m’agraden moltes coses: entre altres, la falta de llibertat per poder expressar-se, que impel·leix algú a llençar-se contra el mur i dir allò que sent. Algú podrà acusar la persona autora de covardia però, en aquest poble, on hem vist tant de tracte menyspreador i censurador a persones i associacions "no servils" de manera descarada, no m'estranya ni miqueta que la gent s'hi llance.

L’equip de neteja, en un temps rècord, ha fet la seua faena; no siga que algú se senta al·ludit. No siga que ens acostumem a dir-ho, un dia d’estos, en veu alta.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És curiós com (per la carència de papereres així com d'educació) la "runa s'hi acumula al "tunelet" i altres racons durant llargues temporades i les pintades "perilloses" "s'aguanten menys que una rosada". Això tindrà a veure amb escales de prioritats.

Desitjem que hi arribe el dia que la gent puga expresar-se lliurement (amb educació i trellat, és clar).

Anònim ha dit...

Cal mostrar-li a la gent, encara, per quines vies ho pot fer; i que cal que ho faça. La democràcia no és innata; no consisteix tampoc únicament en votar cada quatre anys. Cal que la gent la sàpiga "emprar".

Anònim ha dit...

"HABRÁ UN DÍA EN QUE TODOS AL LEVANTAR LA VISTA VEAMOS UNA TIERRA QUE PONGA LIBERTAD"
José Antonio Labordeta

Solo el desig de ser feliços potser siga innat i és clar que la felicitat té més a veure amb una comunitat de persones lliures que amb un ramat d'ovelles; aleshores, per "pur egoisme" val la pena cuidar, dia a dia el bon arbret de la llibertat evitant que li maltracten, li arruixen, li cremen...i així puga créixer sa. caldrà "ensenyar-se" a cuidar-ho de debó.

Anònim ha dit...

Salutacions i agraïments.
Aprofitem a comentar que Internet, obviament, ens podrà ajudar cada volta + a eixa democràcia "de base". Un enllaç
recomamable és: erespoderoso.org
"No te conformes, cambia lo q no t gusta".