30 de juny 2008

Tornem amb l'aigua: avancem...

...tot i que molt a poc a poc!

Hui justet Albert feia una xerrada sobre el patrimoni hidràulic a la Safor, en el curset per a guies en patrimoni històric i natural comarcal que celebrem a la Manco (uf, no n'he dit res! Ja anirem fent balanç en un altre moment).

Bé, deia que hui justet justet Albert Vázquez ha impartit la classe sobre aquest tema. I dic "justet" perquè, en tornar a casa, i ja davant de l'ordinador, em sorprén aquesta notícia a Valldigna digital: "Moció del Bloc: Sistemes de reg tradicionals". I és que, tot i que siga a comptagotes, la cosa potser qualle. Feia un temps, el CVC va emetre un informe recomanant la protecció del patrimoni hidràulic simater (per no parlar del de la resta de la Safor -en un altre- i, encara, un informe genèric sobre aquests béns).

Però, clar, ells aconsellen i aconsellen... De vegades no poden fer res més perquè, evidentment, la Generalitat el que es diu escoltar, ho fa ben poc. I, mira per on, hem fet una passa. Estem d'enhorabona. Estic segur que podem anar més enllà però això ja és un pas. Ara que prenguen nota la resta; i que vegen per faena.