28 de setembre 2008

13 i 13... i el Correllengua

Les comparacions diuen que són odioses però els actes esdevinguts aquest cap de setmana donen què pensar. Fa uns anys, 13 persones van ser detingudes de manera implacable -ací podeu llegir amb l'aplicació d'una contundència excessiva- per haver protestat durant una conferència de Fernando Giner a l'Escola Politècnica Superior de Gandia. Alguna d'aquelles persones va eixir amb el braç trencat i tots ells s'han enfrontat a un judici que em sembla que està a punt d'acabar.

L'altre dia, mentre passejàvem pel Correllengua, un grupuscle de la ultradreta va llençar pedres -no van protestar i prou- i van ferir una regidora de l'Alqueria. La policia, però, se'ls mirava des de la distància a la boca del carrer, en la intersecció al carrer Major; la suficient distància com per permetre que llençaren el que volgueren. Al nostre pas, tot just després de les pedrades, no hi va haver ni identificacions ni detencions, quan els véiem allà, a a penes huit o nou metres amagats darrere d'una banderes. Aquells 13 -o més, ves a saber- se'n van anar tranquil·lament a casa.

No obstant, ni l'agressió va poder amb el Correllengua, que va continuar amb normalitat, amb la participació de la gent del carrer, de col·legis, de dolçainers, d'una banda de música, de la muixeranga la Construcció de la Safor, etc.; el posterior sopar, el karaoke i el concert de Raça Borda, d'Odi -ja tinc el disc... i el pin- i d'Svaters van demostrar que els grups que comencen apunten bones maneres. Per no parlar dels més experimentats. Tota una mostra de la qualitat de la música en la nostra llengua. Em fa una miqueta de riure el fet d'haver de pronunciar aquesta mena d'autoafirmaions, perquè hi ha qui diu que, sentint-ho molt, no és així.

D'altra banda, les cares dels blogaires saforencs ja se'ns fan nítides: allà estaven l'Emili, Marta, Roger, Chritelle -als qui ja coneixia- i Anna, a qui ja he posat cara també! :).